Leer-  informatieavonden over de Johannes Passion SOMMELSDIJK – Zij zijn ieder jaar in de tijd voor Pasen alom aanwezig: de Mattheüs en de Johannes Passion van Johann Sebastian Bach. Veel kenners vinden de Johannes Passion intiemer en van meer religieuze en muzikale diepgang dan de Mattheüs. Of dat samenhangt met de populariteit van deze meesterwerken is natuurlijk niet vast te stellen. Iedereen moet daar zelf maar over oordelen. De Johannes Passion bestaat, net als de Mattheüs, uit twee ongelijke delen. De hoofdmoot is uiteraard het lijdensverhaal uit het evangelie van Johannes. Daar komen 12 koralen bij en acht aria’s. Alles bij elkaar is het een indrukwekkend muziekstuk dat nadere toelichting verdient. Deze toelichting wil ds. Jan de Visser, predikant van de Exoduskerk van Sommelsdijk/Middelharnis graag geven tijdens een drietal leer- informatie avonden. Op de laatste avond is ook dhr. Rinus Verhage te gast. Verhage is de dirigent van het oratoriumkoor Laudando uit Middelharnis.

Johannes Passion van J.S. Bach; 18 maart 2023, Hervormde Kerk Middelharnis, 19.30 uur. Orkest ‘Eik en Linde’, Wim Diepenhorst kistorgel.

Geen passietijd zonder Bach. Voor de Paastijd hoor je behalve de Matthäus-Passion steeds vaker Bachs Johannes-Passion. Hoewel Jezus’ lijdensverhaal hetzelfde is, slaat Bach in de ‘Johannes’ een andere toon aan. In Bachs Johannes-Passion ontmoeten we Jezus als een krachtige persoonlijkheid die een boodschap te vertellen heeft. Als verlosser van de mensheid gaat hij vastberaden zijn weg. Koor COV Laudando aangevuld met projectzangers

Programma Johannes-Passion – BWV 245 van J.S. Bach (1685-1750)

Uitvoerenden Barokorkest Eik en Linde Stephan Kennedy, evangelist Matthijs Mesdag, Christus Wendeline van Houten, sopraan Merel van Schie, alt Jeroen Helder, tenor Sven Weyens, bas Rinus Verhage, algehele leiding

Concert Het project wordt afgesloten met een concert op zaterdag 19 maart 2022 in de Grote Kerk te Middelharnis

De repetities en overige data De repetities zijn op woensdagavond van 19.45 tot 22.00 uur in de Emmaüskerk te Middelharnis (koningin Julianaweg 64, 3241 XC).

Er zijn oefenbestanden beschikbaar voor de deelnemers https://www.koorpartij-oefening.nl/inhoud-12.html.

Kosten Projectleden betalen: 50 euro voor het gehele traject exclusief de koormuziek/-partituur

Nieuwe (project)leden welkom! Spreekt dit project je aan? Er is nog plaats voor  nieuwe (project)leden, ervaren zangers m/v! Meer informatie en aanmelden voor de ‘inzeeprepetitie’ bij Bram Grit, tel. 06-23145703.

Belangstelling voor ander project? Als je niet aan dit project wilt deelnemen, maar je bent wel geïnteresseerd in deelname aan (een project van) COV Laudando, meld je dan als belangstellende op info@covlaudando.nl of bel naar 06-53211357. We houden je dan per mail op de hoogte van onze nieuwe projecten of we kunnen een afspraak maken voor nadere kennismaking.