WooCommerce is required for FooEvents. Please install and activate the latest version of WooCommerce.

Dirigent en repetitor|COV Laudando

Dirigent

Rinus Verhage kreeg tijdens zijn middelbare schoolopleiding orgelles van Jan van Dijk. Daarna studeerde hij orgel, kerkmuziek en koordirectie aan het Rotterdams Conservatorium bij respectievelijk Arie J. Keijzer, Barend Schuurman en Jan Eelkema. Ook studeerde hij interpretatie bij Kees van Eersel. In 1979 was hij prijswinnaar van het Albert Schweitzer Orgelfestival in Deventer. Naast organist te Oude-Tonge, Stellendam en Zierikzee, is hij dirigent van een drietal koren, waarmee onder andere de grote oratoria uitgevoerd worden. Als orgeldocent heeft hij een bloeiende lespraktijk. In de loop der jaren gaf hij tal van concerten en sinds 1988 is hij op parttime basis directeur van de muziekschool “Goeree-Overflakkee”.

In 1979 is hij dirigent van het koor geworden, als opvolger van zijn vroegere leraar Jan van Dijk. Na een half jaar van inwerken slaat hij al ruim 30 jaar het dirigeerstokje. Dit doet hij met grote gedrevenheid en bijzonder enthousiasme. Hij weet het koor tot grote hoogte te brengen, zodat het iedere keer in staat is een concert van niveau neer te zetten.

Repetitor

Sarita van Steeg heeft schoolmuziek en piano gestudeerd aan het Rotterdams Conservatorium. Sinds 1971 is zij werkzaam als docent muziek in het voortgezet onderwijs te Rotterdam. Door een fusie werkt zij sinds 2004 in Barendrecht als docent muziek in de bovenbouw havo/vwo van het C.S.G. Calvijn Groene Hart. Daarnaast is zij ook docent culturele en kunstzinnige vorming, docent kunst algemeen en decaan havo/vwo.
Tijdens de opleiding schoolmuziek heeft Sarita koordirectielessen gevolgd bij Jo Ivens en Jan Eelkema. Als koorlid heeft zij een aantal jaren gezongen in het Toonkunstkoor Rotterdam.
In haar woonplaats Ooltgensplaat is zij ongeveer 15 jaar dirigent geweest van het gemengd koor Advendo en van het Interkerkelijk Jongerenkoor Jehosua.
Bij Laudando zingt Sarita sinds een jaar of 10 mee bij de tenoren als koorversterker en dat met heel veel plezier! Vanaf januari 2009 is zij tevens de vaste repetitor van het koor, zodat er voor de pauze flink gerepeteerd kan worden.