Dirigent

Maarten Koopman is de nieuwe dirigent van COV Laudando.

Er ligt zo’n grote schoonheid in muziek besloten, dat je er alles voor zou willen
doen om haar te kunnen doorgronden!’, is het antwoord dat Maarten zal geven als hem wordt gevraagd waarom hij de muziekwereld is ingegaan. Maar deze ambitie is niet uit de lucht komen vallen.

Maarten heeft in zijn jonge jaren zijn grote passie voor muziek en de uitvoering ervan ontwikkeld door veel te luisteren naar klassieke muziek. Met name toen hij op zijn zeventiende piano ging studeren bij Adriaan Hoek is zijn aandacht voor muziek in een stroomversnelling gekomen. Voordat hij piano ging studeren had hij al verschillende jaren dwarsfluit gespeeld, maar dit instrument had zijn hart niet. Tijdens zijn pianolessen ontstond de ambitie om koordirigent te worden. Zodoende besloot hij een jaar later om naast piano zich in dit vak te bekwamen. Na deze stap was zijn interesse in de wonderlijke wereld van de klassieke muziek niet meer te stuiten. Toen hij merkte dat deze muziek een deel van hemzelf was gaan worden, en hij enkele jaren koordirectie studeerde bij Paul Heijboer, besloot hij auditie te doen bij het conservatorium van Utrecht.

Nadat hij was toegelaten voor de vooropleiding en deze een jaar had gevolgd, heeft hij auditie gedaan voor de bacheloropleiding. Hier werd hij aangenomen en volgt hij sinds 2017 met ongebreideld enthousiasme deze opleiding bij Rob Vermeulen. Op 16 juni 2023 heeft hij zijn eindexamen afgelegd.