Dirigent

Rinus Verhage kreeg tijdens zijn middelbare schoolopleiding orgelles van Jan van Dijk. Daarna studeerde hij orgel, kerkmuziek en koordirectie aan het Rotterdams Conservatorium bij respectievelijk Arie J. Keijzer, Barend Schuurman en Jan Eelkema. Ook studeerde hij interpretatie bij Kees van Eersel. In 1979 was hij prijswinnaar van het Albert Schweitzer Orgelfestival in Deventer. Naast organist te Oude-Tonge, Stellendam en Zierikzee, is hij dirigent van een drietal koren, waarmee onder andere de grote oratoria uitgevoerd worden. Als orgeldocent heeft hij een bloeiende lespraktijk. In de loop der jaren gaf hij tal van concerten en sinds 1988 is hij op parttime basis directeur van de muziekschool “Goeree-Overflakkee”.

In 1979 is hij dirigent van het koor geworden, als opvolger van zijn vroegere leraar Jan van Dijk. Na een half jaar van inwerken slaat hij al ruim 30 jaar het dirigeerstokje. Dit doet hij met grote gedrevenheid en bijzonder enthousiasme. Hij weet het koor tot grote hoogte te brengen, zodat het iedere keer in staat is een concert van niveau neer te zetten.

Repetitor

Mijn naam is Jurriën van Kooten, ik ben 44 jaar, getrouwd met Corina en woon in Stellendam. In het dagelijks leven ben ik werkzaam in de huishoudelijke zorg. Ik voer huishoudelijke taken uit bij mensen die dat zelf niet meer kunnen.

Verder ben ik praktisch mijn hele leven bezig met muziek. Ik speel al vanaf mij zesde piano. Sinds  2011 geef ik pianoles aan huis. Vanaf de middelbare school ben ik ook geïnteresseerd geraakt in koorzang. Van 2011-2015 heb ik koordirectie gedaan bij Bourdon Hogeschool voor muziek. Ik ben dirigent van het Gereformeerd Kerkkoor Canticum te Ouddorp. Eerder ben ik ook dirigent geweest van het Christelijk Kamerkoor Da Lui Cantiamo en van het Christelijk Stellendams mannenkoor Door Eendracht Verbonden. Naast koordirigent ben ik ook koorzanger. Bij Laudando kan ik deze twee zaken mooi combineren in de functie van repetitor. Behalve bij Laudando ben ik ook zanger bij het kamerkoor Fiori Musicali. Verder begeleid ik ook zo nu en dan kerkdiensten op orgel en/of piano.